IN DE ETALAGE
Het eiland van de verdwenen bomen

Cyprus, 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijke taverne, onder de vijgenboom. Dat is de enige plek waar zij, een Turkse, en hij, een Griek, elkaar ongezien kunnen treffen. Dan breekt de oorlog uit. Kostas wordt naar een oom in Londen gestuurd, Defne blijft achter. Tientallen jaren later probeert hun dochter Ada, na de dood van haar moeder, de geheimen van haar familie te ontwarren. Het enige aanknopingspunt: een vijgenboom.
Alexandrië, de zoektocht naar een verdwenen stad

Eeuwenlang was Alexandrië een kruispunt tussen Oost en West. Totdat de stad spoorloos verdween. In 1833 werd de stad teruggevonden door Charles Masson: een jongen uit de arbeidersklasse die zich ontpopte als deserteur, pelgrim, arts, archeoloog en gerenommeerd geleerde.
Fortuna's kinderen

is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefde niet door huidskleur. Annejet van der Zijl verwerkt hierin haar prachtige Boekenweekgeschenk uit 2020 'Leon en Juliette'.
Niemandsland

De Kluyver vervlecht de verhalen over ontdekkers, antihelden, wetenschappers en charlatans met zijn eigen persoonlijke verlangen om het uiterste Zuiden te bereiken in de voetsporen van een vergeten Japanse poolheld. Een meesterverteller!
De vrouwen aan wie ik 's nachts denk

Mia Kankimäki pakte haar koffer en volgde de voetsporen van tien schrijfsters, ontdekkingsreizigsters en kunstenaressen, vrouwen die deden waar hun hart vol van was. Karen Blixen, Artemisia Gentileschi of Alexandra David-Néel, allen toonden haar waardevolle levenslessen; zo is dit boek ook het verhaal geworden van hoe Mia Kankimäki haar eigen angsten overwon.
Reis naar het spiegelpaleis, een ode aan het reisboek

Zwier is een omgevallen (reis)boekenkast! Meeslepend vertelt hij over bekende en minder bekende reisschrijvers als Ruys, Theroux, Fenton, Thesiger, Raban en Stevenson. Daarbij maakt hij onderscheid tussen o.a. Kritische Reizen, Romantische Reizen, Erotische Reizen, Wetenschappelijke Reizen en Ontdekkingsreizen!