NIEUWS ARCHIEF
Lezing op 6 november 2019 met Josephine Rombouts over haar 2e boek: Terug naar Cliffrock Castle!
TERUG NAAR NIEUWS
Man in het wild, langs de rafelranden van de wereld. Waag je met Jaco Benckhuijsen in een kajak langs Papoea-Nieuw-Guinea, de Aleoeten en Vuurland. Hij vertelde er bij ons over op vrijdag 14 februari 2020.
De presentatie van het nieuwe boek van Agnita de Ranitz 'Kom Atir kom'.
Het boek is gebaseerd op de historische voetreis uit 1827 van Zarafa, de eerste giraf in Frankrijk - een diplomatiek geschenk van de pasja van Egypte aan koning Karel X.
Zij vertelde er bij ons over op donderdag 12 maart 2020.
Vrijdag 22 oktober 2021
Als uitgehongerde toeschouwers hingen we aan de lippen van Myra de Rooy, zó lang hadden we geen live presentatie meer aangehoord in Evenaar. Dan moet je net Myra hebben, als een trein scheurde ze door de Powerpoint heen met de prachtigste illustraties van haar heldhaftige tocht door Noorwegen. Landschappen met sneeuw en ijs, eenzame hutten van de Noorse (en Zweedse) Wandelvereniging (DNT), bijzondere gesteenten (Myra is geoloog), kleurrijke bloemen, steenmannen (wegwijzers in het stille landschap), Myra in een ontmoeting met andere langeafstandlopers, Myra op de Noordkaap. Veel enthousiaste vragen van de aanwezigen, die zich ook kunnen indenken in: 'Alleen waar je te voet bent gekomen, ben je werkelijk geweest'. Een 'rijk' boek!De meest recente lezing staat onderaan: Myra de Rooy over haar voettocht en boek door Noorwegen 'In de lengte'op 22-10-2021