Nieuws

18 oktober om 17.30 uur - Ontrafel de Russische ziel met Michel Krielaars die de mooiste verhalen uit de Russische Bubliotheek bundelde in "Een onbekende vriend"

Gepubliceerd op 30 september 2018

We kennen Michel Krielaars al van "Het brilletje van Tsjechov" en "Alles voor het moederland". Ontdek Rusland aan de hand van grote Russische schrijvers als Babel, Grossman, Pasternak, Dostojevski, Gogol, Paustovski, Tsjechov en anderen. Tijdens de avond vertolken Henriette Schenk en Ellen Boers - resp zang en accordeon - Russische en Jiddische liederen. Na afloop drinken we een glaasje op het intrigerende moederland Rusland. Reserveren: 6246289 of info@evenaar.net

        

 


De allereerste lezing in Evenaar op het nieuwe adres: met Anna Krijger en haar boek ‘Hipsters. baarden, martelaren’ op 23 juni om 17u. Mét muziek van The Klezmer Society!

Gepubliceerd op 09 juni 2018

Lieve mensen, we hebben inmiddels wel wat te vieren, we zijn immers trots op onze nieuwe, ruime en lichte winkel aan de Korsjespoortsteeg, hoek Singel 82. We zijn gewoon een paar zijstraten opgeschoven op de Singel en hebben ons weer op een hoek genesteld, wat dichter bij het Centraal station. Menigeen heeft zijn neus al om de openslaande deuren gestoken en ons verblijd met zijn/haar enthousiasme over de inrichting -‘mooier dan op 348’- én ideeën over wat nóg beter kan. En dan heb ik het nog niet over de vele, aardige buren, die hun blijdschap uitspreken over onze komst.

Daarom een uitnodiging om te komen luisteren naar Anna Krijger in gesprek met een van ons, over een onderwerp, dat (helaas) altijd weer heet van de naald is: ‘ontmoetingen in Israël en Palestina’, zoals de ondertitel van haar boek luidt. Anna woonde met haar man in Tel Aviv en in Jeruzalem, raakte bevriend met Joodse en Palestijnse Israëli’s, beschreef persoonlijke ervaringen van diverse bewoners en ving in haar kleine huis honden en katten op, die gewond of verwaarloosd waren - wat ons natuurlijk bijzonder voor haar inneemt -. Een boek dat je een update geeft van de situatie in dit kleine, explosieve stukje Midden-Oosten.

 Auke Hulst, fijnzinnige literatuur en gevoelige uitsmijtermuziek op 8 maart 17:30

Gepubliceerd op 25 maart 2018

Natuurlijk zijn we - zoals altijd - bang dat er geen kip komt opdagen, maar we hebben wel een troef achter de hand: we staan prominent in de zaterdageditie van de NRC met een aankondiging van onze 'uitsmijterlezing' en in het Parool, onder het prozaïsche kopje Mix! De gasten stromen via de twee deuren naar binnen en vullen alle hoeken en gaten van boekhandel en antiquariaat. Auke weet van zijn optreden een persoonlijk, gevarieerd verhaal te maken: Hij vertelt over zijn getroubleerde jeugd en over zijn broer, die hem meeneemt op reis naar Birma; hij leest een stuk voor uit zijn eerdere bundel reisverhalen "Buitenwereld, Binnenzee'.

Zijn liedjes gaan over zijn over zijn vader, die hij al zo vroeg moest missen, over wat hij tegenkomt tijdens zijn reis naar Amerika. Hij laat dia's zien, die de verhalen in 'Motelsongs' illustreren, het graf van Scott Fitzgerald, een oud huis, desolate natuur, een hek... Zijn verhalen in deze nieuwe bundel gaan over zijn literaire en muzikale helden, over de plek waar Hemmingway zelfmoord pleegde, of Kurt Cobain. Mooie zinnen, een zachte stem, welluidende klanken van de akoestische gitaar...

Na de uitsmijterborrel volgt de uitsmijterveiling: Afrikaans houtsnijwerk, Aziatische hoofddeksels, alpaca babymutjes, allerhande voorwerpen, die in de afgelopen 26 jaar een rol hebben gespeeld in onze diverse etalages worden bij opbod van de hand gedaan. De laatste lezing had niet feestelijker kunnen eindigen. Nu op weg naar het volgende stadium: de verhuizing naar Korsjespoortsteeg 2!

            


Interieur van de winkel. Boeken en wereldbol staan op tafel. Kom snel eens langs in de winkel om de allerlaatste nieuwtjes te horen! Interieur van de winkel. Boeken liggen op tafel.

Boeken met stip:

33 Revoluties - Canek Sanchez Guevara

33 Revoluties

Canek Sanchez Guevara

De Tanimbarlegende - Aya Zikken en Nawoord Kees Ruys

De Tanimbarlegende

Aya Zikken en Nawoord Kees Ruys


Website gemaakt door Vierkante Meter