Nieuws

Een drukbezochte, emotionele avond over Russische literatuur in de nieuwe Evenaar!

Gepubliceerd op 28 november 2018

We waren een avond in Rusland, die 18de oktober, als bewoners van de verhalen van Boenin, Gogol, Tsjechov, Dostojevski en Paustovski, van de gedichten van Anna Achmatova, met passie voorgelezen door hun onbetwiste kenner Michel Krielaars.En om de sfeer nog intenser te maken zong Henriëtte Schenk, begeleid door een pianiste  en een celliste, Russiche liederen met veel gevoel voor pathos. We waren even in een heel andere wereld, niet weinig gehopen door de wodka, die 'rijkelijk' vloeide... Gelukkig dat iedereen de sfeer van deze avond kon vasthouden, men spoedde zich na afloop met het boek 'Een onbekende vriend' onder de arm naar huis om daar de hele nacht door te lezen...


18 oktober om 17.30 uur - Ontrafel de Russische ziel met Michel Krielaars die de mooiste verhalen uit de Russische Bubliotheek bundelde in "Een onbekende vriend"

Gepubliceerd op 30 september 2018

We kennen Michel Krielaars al van "Het brilletje van Tsjechov" en "Alles voor het moederland". Ontdek Rusland aan de hand van grote Russische schrijvers als Babel, Grossman, Pasternak, Dostojevski, Gogol, Paustovski, Tsjechov en anderen. Tijdens de avond vertolken Henriette Schenk en Ellen Boers - resp zang en accordeon - Russische en Jiddische liederen. Na afloop drinken we een glaasje op het intrigerende moederland Rusland. Reserveren: 6246289 of info@evenaar.net

        

 


De allereerste lezing in Evenaar op het nieuwe adres: met Anna Krijger en haar boek ‘Hipsters. baarden, martelaren’ op 23 juni om 17u. Mét muziek van The Klezmer Society!

Gepubliceerd op 09 juni 2018

Lieve mensen, we hebben inmiddels wel wat te vieren, we zijn immers trots op onze nieuwe, ruime en lichte winkel aan de Korsjespoortsteeg, hoek Singel 82. We zijn gewoon een paar zijstraten opgeschoven op de Singel en hebben ons weer op een hoek genesteld, wat dichter bij het Centraal station. Menigeen heeft zijn neus al om de openslaande deuren gestoken en ons verblijd met zijn/haar enthousiasme over de inrichting -‘mooier dan op 348’- én ideeën over wat nóg beter kan. En dan heb ik het nog niet over de vele, aardige buren, die hun blijdschap uitspreken over onze komst.

Daarom een uitnodiging om te komen luisteren naar Anna Krijger in gesprek met een van ons, over een onderwerp, dat (helaas) altijd weer heet van de naald is: ‘ontmoetingen in Israël en Palestina’, zoals de ondertitel van haar boek luidt. Anna woonde met haar man in Tel Aviv en in Jeruzalem, raakte bevriend met Joodse en Palestijnse Israëli’s, beschreef persoonlijke ervaringen van diverse bewoners en ving in haar kleine huis honden en katten op, die gewond of verwaarloosd waren - wat ons natuurlijk bijzonder voor haar inneemt -. Een boek dat je een update geeft van de situatie in dit kleine, explosieve stukje Midden-Oosten.

 Interieur van de winkel. Boeken en wereldbol staan op tafel. Kom snel eens langs in de winkel om de allerlaatste nieuwtjes te horen! Interieur van de winkel. Boeken liggen op tafel.

Boeken met stip:

33 Revoluties - Canek Sanchez Guevara

33 Revoluties

Canek Sanchez Guevara

Grand-Hotel Europa - Pfeijffer Ilja Leonard

Grand-Hotel Europa

Pfeijffer Ilja Leonard


Website gemaakt door Vierkante Meter