Nieuws

Betsy Udink over Turkije: heet van de naald!

Gepubliceerd op 13 maart 2017

Wat weet ze veel over Turkije, Betsy Udink! Ze heeft er dan ook zeven jaar gewoond en is het land kriskras doorgereisd om informatie te vergaren voor haar boek 'Meisjes van de sultan, zonen van Allah'. Ze trotseert opstandige Koerden, zoekt tot in de rechtzaal een (politieke) moordzaak op christenen uit en reist de schrijver Pamuk na in de sneeuwstad Kars in het uiterste noord-oosten van Turkije. Een jouranlist is een journalist.

En over het aanstaande referendum 16 april in Turkije heeft ze een duidelijke mening: wij hoeven in democratisch Nederland geen promotie te maken voor een ondemocratisch land, wat zeg ik, voor de dictatuur van Erdogan. Veel tijd voor discussie was er niet over, in drukbezocht Evenaar..

             


Een markante reizigster en schrijfster in Evenaar: Betsy Udink!

Gepubliceerd op 08 februari 2017

Welkom bij de lezing van Betsy Udink op vrijdag 10 maart om 17.30 uur!

Betsy heeft 30 jaar in het buitenland gewoond en heeft diverse boeken gepubliceerd over haar verblijf aldaar: 'Achter Mekka' over Saoedi-Arabië, waar zij als journaliste werkte; 'Allah & Eva' over haar driejarig verblijf in Pakistan' en 'Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan' met de ondertitel 'verhalen uit Turkije'. Ze woonde van 2005 tot 2009 in Ankara en in 2013-2014 in Istanbul.

Kom luisteren naar haar verhalen over heersers en despoten in Turkije, kom genieten van haar humoristische en warme observaties over het Turkse land(schap) en de mensen. En kom een toast uitbrengen op Betsy en de nog springlevende Evenaar!
Even reserveren aub!

     


Hoera, we hebben de rechtszaak tegen de verhuurder gewonnen!

Gepubliceerd op 19 november 2016

Beste vrienden, eind vorige week kregen jullie bericht van ons dat de uitspraak pas 7 december a.s. zou plaatsvinden. Tot onze verrassing heeft de rechter besloten nu al zijn vonnis te vellen. Niet eens een voorlopig vonnis, maar definitief:
Alle vorderingen van de huisbaas zijn afgewezen! Niet dat alle gevaar nu geweken is, onze tegenspeler kan nog in hoger beroep gaan, maar deze ronde hebben we gewonnen. Voorlopig blijven we zitten waar we zitten, in de 9 straatjes.
Dus op naar een mooi 25 ½ jarig jubileumfeest in het voorjaar van 2017!

Vorige week een favoriet tot troost, deze week een favoriet om de goede afloop te vieren!
 
We blijven in Rusland: “De gloed van Sint Petersburgburg” van Jan Brokken. Twee weken geleden waren we bij de presentatie van deze mooie geïllustreerde literaire gids vol verhalen over schrijvers, dichters, musici en componisten. De hartstocht van “De Kozakkentuin” gecombineerd met de kennis van “Baltische Zielen” en het inlevingsvermogen van “In het huis van de dichter”!
“Alles in deze stad stemt tot nadenken, kijken, herinneren; alles duwt me bijna onmerkbaar naar ontroostbare melancholie.”
                                 


Interieur van de winkel. Boeken en wereldbol staan op tafel. Kom snel eens langs in de winkel om de allerlaatste nieuwtjes te horen! Interieur van de winkel. Boeken liggen op tafel.

Boeken met stip:

The Africa House - Christina Lamb

The Africa House

Christina Lamb

33 Revoluties - Canek Sanchez Guevara

33 Revoluties

Canek Sanchez Guevara


Website gemaakt door Vierkante Meter