Nieuws

8 maart om half 6 onze “uitsmijter”lezing: Auke Hulst met Motelsongs én gitaar!

Gepubliceerd op 19 februari 2018

We gaan verhuizen maar eerst nog de allerlaatste lezing op Singel 348: Op donderdag 8 maart om half 6 luiden we (bijna) 27 mooie jaren uit met Auke Hulst en zijn boek Motelsongs. Een tocht over de Highways van Amerika, een pelgrimage naar schrijvers als Hemingway en Fitzgerald, maar ook naar musici als Prince en Cobain. Het levert prachtige portretten op. De songs opgenomen op zijn motelkamer, zal de schrijver en muzikant "live" laten horen begeleid door gitaar!

 

Na afloop brengen we graag een toast uit op onze toekomst in het Multatuliekwartier! Per 3 april gaan onze deuren open op Korsjespoortsteeg 2/hoek Singel 82!


Eindelijk nieuws omtrent rechtzaak en verhuizing Evenaar!

Gepubliceerd op 03 januari 2018

Beste klanten, lieve vrienden,

We hebben lange tijd niets van ons laten horen, excuses daarvoor! Het was voor ons geen makkelijke tijd. Steeds hing een eventuele negatieve uitspraak van het Hoger Beroep, dat 28 juli zou dienen, ons als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Ook de huiseigenaar was bang voor een uitspraak, die zijn snode plannen in de weg zou staan. Daarom heeft hij ons een voorstel gedaan, dat na wat flinke amendementen door ons is geaccepteerd. Een forse huurverhoging zou sowieso per 1 juli 2018 ons deel zijn geweest.

Wij gaan PER 1 APRIL dit pand verlaten. Na 27 jaar!!! Wat zullen wij de fraaie entree van onze boekhandel missen en de gigantische etalages evenzeer - wij konden er veel van onze creativiteit in kwijt.

Maar er is nög een beslissing gevallen, die ons nieuwe inspiratie en energie geeft: wij gaan een doorstart maken in een pand, verderop aan de Singel, richting Haarlemmerstraat en wel in de KORSJESPOORTSTEEG 2. In dit gezellige voetgangersstraatje zit ook het Multatulimuseum. Wij gaan daar de boel een beetje opschudden. De buurt op de hoogte stellen van ons verblijf op de hoek van Singel 82, goede koffie verkopen en daarbij praten over spraakmakende literatuur uit en literaire non-fictie over verre landen. Wellicht gaan we nog meer activiteiten op touw zetten, maar daar horen jullie in een later stadium over. We staan natuurlijk ook open voor jullie ideeën.

Kortom, trompetgeschal: per 1 april 2018 kunnen jullie ons vinden op de Korsjespoortsteeg 2, HOEK SINGEL 82. Hoort zegt het voort!!
       


Een 25-jarig jubileum om van te dromen!

Gepubliceerd op 30 juni 2017

Alles draait om Evenaar op deze gedenkwaardige avond in het Compagnietheater en alles draait om Kees Ruys. En alles draait om Aya Zikken, deze leeftijdgenoot van Hella Haasse, minder bekend, maar niet minder markant. Evenaar is 25 jaar, Evenaar is dol op 'Alles is voor even' van Kees Ruys over het leven van Aya Zikken, de onverschrokken reizigster in Maleisië, India, indonesië, de vrouw in wie reizen en schrijven samenkomen. Evenaar wil een kadootje en geeft samen met uitgeverij In de Knipscheer 'De Tanimbarlegende' opnieuw uit, met een nawoord van Kees Ruys..

Als present voor Evenaar bundelt Kees een aantal fascinerende stukken uit zijn Indonesiëromans en publiceert ze bij 'Rainbow' onder de titel 'De Nevelarchipel'. Evenaar biedt beide boeken aan aan haar trouwe klanten Liset Peters en Willem Campschreur.

De feestelijkheden worden opgeluisterd met Molukse muziek van de flamboyante zangeres Lisa Noya en de gitarist Wim Lohy. Een prosecco-toast op nog eens 25 jaar Evenaar vervolmaakt het geheel. Iedereen blij en vooral Evenaar heel erg in haar nopjes!


Interieur van de winkel. Boeken en wereldbol staan op tafel. Kom snel eens langs in de winkel om de allerlaatste nieuwtjes te horen! Interieur van de winkel. Boeken liggen op tafel.

Boeken met stip:

33 Revoluties - Canek Sanchez Guevara

33 Revoluties

Canek Sanchez Guevara

De Tanimbarlegende - Aya Zikken en Nawoord Kees Ruys

De Tanimbarlegende

Aya Zikken en Nawoord Kees Ruys


Website gemaakt door Vierkante Meter