Suriname

    

Wie heeft niet van Het Grote Anansiboek gehoord? Verteld door Johan Ferrier met grappige tekeningen van Noni Lichtveld. "Er tintin fu tintin..." Over Mat Konkoni, Aka, Sekrepatu en vele andere kleurrijke figuren. Wie het boek openslaat is verkocht!

Een klein boekje met Surinaamse wijsheden om altijd bij je te hebben: "Sotu fowru oso pika pika" ofwel: Welk kippenhok is helemaal schoon? Of deze: "Sabiso diri" ofwel: Kennis is duur. Mooi toch?

Wie Suriname bezoekt, kan niet zonder Buitenkansjes. Van miniatuurtjes tot uitgebreide reportages over de mooiste bestemmingen. Voor hen die op pad gaan om Suriname beter te begrijpen!

      

John Leerdan en Noraly Beyer verzamelden vijftig persoonlijke verhalen in Suriname en ik. Jeugdherinneringen, cruciale momenten in het leven, politiek, alle verhalen hebben één ding gemeen: Suriname staat centraal.

Helmans woordkeus is in de Stille Plantage van zo'n suggestieve kracht dat je de beklemming en trillende atmosfeer aan den lijve ondervindt. Over de ongelijke strijd tegen het oerwoud en het onrecht van de slavernij. Een klassieker.

Tinde van Andel en Sofie Ruysschaert stelden de gids Medicinale en Rituele planten van Suriname samen. Zij baseerden zich op lokale kennis. Deze indrukwekkende veldgids bevat gebruiksbeschrijvingen van bijna 400 plantenssoorten. Rijk geïllustreerd!

Standbeeld van een boeddah. Met regelmaar een land in de schijnwerpers!

Website gemaakt door Vierkante Meter