Peru

Heb je de Inca-trail gelopen of een andere meerdaagse trekking door de Andes, dan is To the last City van Colin Thubron jouw boek! Het is een uitputtende tocht naar de stad, die zich als laatste Inca-vesting overgaf aan de Spanjaarden, door berg en dal, in de wolken en langs afgronden met een groepje, dat langzamerhand aan het eind van z'n latijn is. Thubron verweeft de Inca-historie met de beschrijving van een Brits en een Belgisch/Frans stel, een Spaanse priester in wording, de Peruaanse reisleider en enkele muildierdrijvers. De barre tocht haalt alle slechte eigenschappen in hen naar boven en vóór ze Vilcabamba bereiken, is de catastrofe nabij.
         
De schrijver van de Nobelprijs voor literatuur Mario Vargas Llosa weet precies hoe hij je in zijn verhaal kan meeslepen: De jonge officier Pantaleon Pantajo krijgt de bizarre opdracht een mobiel bordeel te organiseren diep in de jungle van het Peruaanse Amazonegebied. Als Pantaleons vrouw  merkt dat haar man bordeelhouder is, komt hij pas goed in de problemen......
       
Schrijfster Twigt ontvlucht een jachtig bestaan en volgt routes langs exotische landschappen en historische bezienswaardigheden, al ingesleten door duizenden jonge reizigers, die deze 'gringo trails' met rugzak afleggen. Ook hier gaat de knokpartij met liefde en leven gewoon door. Leef mee met het dilemma van Agnita T.

Van een heel andere generatie is de Ierse Dervla Murphy, die met haar dochtertje Rachel en de muilezel Juana heel Peru doortrekt; Ze heeft oog voor de gevaarlijke pracht van het landschap en een zwak voor de verarmde bevolking. Een geweldig reisverslag!

Standbeeld van een boeddah. Met regelmaar een land in de schijnwerpers!

Website gemaakt door Vierkante Meter