Israel

      

De geschiedenis van Jerusalem is de geschiedenis van de wereld. Simon Sebag Montefiore schreef een beeldend portret met rijke en prikkelende details over deze stad en haar verschrikkelijke geschiedenis. Volgens de critici is Jeruzalem, De biografie, een meesterlijk en onderhoudend boek.

Een verhaal van liefde en duisternis. Amos Oz. Oz groeit op als enig kind van een afstandelijke rationele vader en een romantische depressieve moeder. Op meesterlijke wijze vervlecht Oz de verhalen van zijn ouders en voorouders met zijn persoonlijke geschiedenis en ontrafelt zo het verleden dat tot de zelfmoord van zijn moeder heeft geleid.

Een vrouw op de vluicht voor een bericht. David Grossman Een bijzondere roman over een familie en over de bijna heldhaftige inspanningen van een moeder om haar gezin in stand te houden in een klein en verscheurd land.

Een prikkelende titel, een wervelende kaft, een provocatief boek? Krokodil van de aanslagen. Assaf Gavron vervlecht twee totaal verschillende werelden met elkaar. Wat heeft Fahmi, de comateuze Palestijn te maken met Etan, de yup uit Tel Aviv?

Standbeeld van een boeddah. Met regelmaar een land in de schijnwerpers!

Website gemaakt door Vierkante Meter