Standplaats Islamabad - Sacha Kester

Recensie geschreven door Anton Kramer

Hoe is het om te wonen en werken in India en Pakistan als journalist, en als vrouw bovendien? In de serie Standplaats, uitgegeven door het Koninklijk Instituut voor de Tropen, verhaalt Sacha Kester over haar ervaringen in beide landen, waar ze werkte als correspondent voor de NOS en de Volkskrant.

India en Pakistan mogen een ver-van-ons-bed-show lijken, wat daar gaande is, heeft ook invloed op de rest van de wereld. India is met een miljard inwoners de grootste democratie ter wereld en een opkomende economische reus. Pakistan, dat zich halverwege de vorige eeuw afscheidde van India, is een islamitische staat en buurland van Afghanistan. Daar ondervinden de mensen de Amerikaanse war on terror aan den lijve.

Een paar jaar geleden balanceerden de buurlanden - beide kernmachten - op het randje van oorlog, om de Kasjmir-regio, waar beiden aanspraak op maken.

Kester becommentarieert zowel het dagelijkse leven in beide landen als dat ze kaders geeft bij gebeurtenissen aan de hand van persoonlijke verhalen.


Jouw recensie op onze site? Dat kan! Stuur hem direct op.

< Terug naar alle ingezonden recensies
Twee olifanten in de natuur.