IN DE ETALAGE
De reizen van Olafur Egilsson

Een buitengewone geschiedenis van een 17e eeuwse IJslander, de lutherse dominee Olafur Egilsson die met vierhonderd lotgenoten ontvoerd wordt door Barbarijse zeerovers uit Noord-Afrika.
Het verdriet van anderen

Hoe sterk het leven en de literatuur met elkaar verbonden zijn, lees je in dit nieuwste boek van Philip Huff. Tegelijkertijd reis je met hem mee door Australië en Nieuw-Zeeland.
Een Italiaanse reis

Philip Blom neemt je mee in zijn zeer persoonlijke zoektocht naar de herkomst van zijn viool in het Italië van rond 1700. Je leert o.a. welke houtsoorten de vioolbouwers in Venetië gebruiken en ontdekt hoe losbandig de stad was in die tijd.
Man in het wild

Man in het wild is een indrukwekkend verhaal over zowel alleen zijn, meebewegen met de golven en het aangaan van een diepere fysieke verbinding met de omgeving. Met zijn vouwkajak maakt hij drie solotochten langs barre kustgebieden zoals Vuurland, de Aleoeten en Papoea-Nieuw-Guinea.
Leaving Iran

Farideh Goldin schrijft een intiem portret over haar Iraans-Joodse vader
en diens eenzame jaren in Iran, als zijn vrouw en familie naar Israël
zijn gevlucht, begin 1979. Ze kent het gevoel van ontheemding en
verlies, omdat ze zelf al in 1975 naar Amerika is geëmigreerd. In het
Engels.

Grand Hotel Europa

Wat een geweldig taalgebruik en originele humor heeft Pfeijffer in deze roman over de verloedering, die het toerisme teweeg brengt in Venetië, Nederland, Skopje etc. En passant maakt hij prachtig ruzie met zijn Italiaanse geliefde en stelt hij de ‘Europese identiteit’ ter discussie.